Nori curcubeu pe cerurile din Vietnam, Japonia și China

Nori curcubeu, un fenomen spectaculos și foarte rar a fost observat în ultimele zile de diferite țări asiatice, din Vietnam până în Japonia. Un eveniment pe cât de frumos este neobișnuit, care aproape pare să ne dorim să ne poarte noroc. Și în aceste zile chiar avem nevoie de el …

nori curcubeu

Imposibil să nu fie observați. Era suficient să ridici ochii spre cer pentru a observa câțiva nori ciudați.

Iar culoarea lor, spre deosebire de cea normală, nu a fost nici albă și nici gri: erau de culorile curcubeului. În după-amiaza zilei de 20 iunie, o rețea socială vietnameză a fost inundată brusc cu imagini postate de utilizatori din diverse orașe, care au înfățișat acești nori fascinanți colorați. În aceeași zi, au apărut în diferite provincii din Vietnam, cum ar fi Hanoi, Nghe An, Son Tay.

Pizza Hut se închide, gigantul american strivit de coronavirus

nori curcubeu

O săptămână mai târziu, pe cerul din Tokyo, japonezii au avut norocul să admire un spectacol similar. Benzile de nori strălucitori, colorate și chiar mai vizibile decât cele din Vietnam, au fost imortalizate și răspândite pe social media. Dincolo de credința populară, fenomenul este bine cunoscut. De fapt, acestea sunt așa-numitele nori iridiscenți, care se formează atunci când apar și lângă soare sau lună.

nori curcubeu

Este un fenomen optic care este generat atunci când picături mici de apă sau cristale de gheață sunt traversate de razele soarelui din diferite unghiuri.

Sursa: Yan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.