Noile restricții pentru coronavirus în Europa

După Franța, Spania și Anglia, Republica Cehă și Olanda au aprobat, de asemenea, noi restricții pentru a încerca oprirea creșterii cazurilor de infecție cu coronavirus. În Franța, se așteaptă ca președintele Emmanuel Macron să anunțe miercuri seară alte închideri care ar putea afecta și Parisul. Martin Hirsch, directorul general al consorțiului public al spitalelor universitare din Paris (APHP), a declarat că paturile din terapiile intensive ar putea fi ocupate la 90% din capacitate până la sfârșitul acestei săptămâni.

Republica Cehă a decis marți să închidă școlile și barurile până pe 3 noiembrie, în timp ce restaurantele vor putea face livrări la domiciliu doar până la ora 20. Este, de asemenea, interzis consumul de alcool în public. Căminele universitare vor rămâne închise, iar lecțiile pentru toate clasele școlare vor avea loc online.  Utilizarea măștii, deja obligatorie în magazine și transportul public, va fi extinsă și în stațiile de tramvai și de tren. În Republica Cehă, atât în ​​aer liber, cât și în interior, se va aplica „regula celor 6”, ca și în Anglia, adică interzicerea întâlnirii cu mai mult de șase persoane din diferite grupuri familiale.

Citește și OMS: „Imunitatea de turmă este o opțiune imorală”

În Olanda, începând cu 14 octombrie, barurile, restaurantele și cafenelele vor fi închise timp de patru săptămâni. Numai serviciile de luat la pachet vor fi permise. În plus, magazinele alimentare nu vor putea vinde alcool după ora 20. Școlile vor continua să fie deschise, dar guvernul le-a cerut celor care au posibilitatea să lucreze de acasă și să folosească transportul public doar pentru călătorii esențiale.

La 9 octombrie, premierul spaniol, socialistul Pedro Sánchez, a anunțat că guvernul său va impune o „stare de alarmă” comunității autonome din Madrid cu scopul de a contracara epidemia. Noile măsuri includ blocarea parțială a Madridului și a altor nouă orașe ale comunității autonome – Fuenlabrada, Parla, Alcobendas, Torrejón de Ardoz, Getafe, Alcorcón, Leganés, Móstoles și Alcalá de Henares – din care nu mai este posibilă nici intrarea și nici ieșirea dacă nu din motive esențiale. De asemenea, restricțiile prevăd interzicerea grupurilor cu cel mult șase persoane, reducerea capacității magazinelor și cluburilor, închiderea barurilor și a restaurantelor la ora 23 și limitarea participanților la funcții religioase.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.