Nigeria, tragedia mireselor-fetite vandute pe Facebook

În Nigeria continuă fenomenul “mireselor-fetițe” : adolescente și femei  foarte tinere vândute ca mirese în schimbul banilor. Forțate să se căsătorească cu bărbați mult mai în vârstă decât ele, sunt victimele unei culturi care le forțează, fără a putea să se opună, la o viață de sclavie. Un fenomen vechi, care  se adaptează la schimbarea timpurilor, prin utilizarea tehnologiei.

Dacă părinții combinau în mod tradițional căsătoriile fiicei lor în schimbul unei sume de bani atunci când credeau că sunt gata să facă marele pas, unele familii din tribul nigerian al lui Becheve au încercat de recent să-și “vândă” fiicele  punându-le la licitație pe Facebook.

Printre femeile tinere care au avut această soartă tristă este ți Monica  în vârstă de 16 ani, vândută ca mireasă unui bărbat care  i-a găsit fotografiile pe contul tatălui ei pe Facebook. Această tânără este ultima din multele tinere  vândute în schimbul hranei, a animalelor și a banilor sau pentru a plăti datoriile acumulate de părinți.

Tatăl fetei a făcut  o datorie cu o rudă îndepărtată și decis să o vândă pe Monica în schimbul a 50 de dolari, două capre, un porc și niște cartofi .

 

Aceeași soartă a a vut-o și sora ei cu doi ani mai mică. Cele două s-au căsătorit la distanța de o lună una față de cealaltă cu bărbați pe care nu-i cunosc,  adulți care pot fi bunicii lor. Chiar și astăzi, sora lui Monica de 14 ani continuă să fie căsătorită cu un bărbat de 65 de ani.

“Tatăl meu nu știa nimic despre Facebook” – spune Monica – “până când fratele meu mai mare a cumpărat un smartphone și l-a convins creeze un profil și să posteze fotografiile noastre. Chiar ne-a cumpărat haine noi, obligându-ne să le purtăm înainte de a ne face pozele”

Facebook este foarte popular în Nigeria, unde aproximativ o cincime din cei 98 de milioane de utilizatori de internet sunt conectați la platformă. Liderii companiei au promis să arunce o lumină asupra a ceea ce se întâmplă prin numeroasele profiluri Facebook din Nigeria.

Tribul Becheve, de fapt, nu ar fi primul care folosește Facebook-ul pentru a facilita fenomenul mireselor-fetițe. În asemenea cazuri, personalul Facebook a declarat că un eliminat mai multe postări de acest gen. În mediul rural, precum cel în care trăiește clanul Becheve, tinerii folosesc cel mai mult internetul și Facebook-ul, gestionând paginile taților lor  alimentând fenomenul ” mireselor -fetițe” .

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.