Nigeria, raportul HRW: mii de copii reținuți că ar fi presupuși jihadisti,” înghesuiți cu sutele în celule”

Armata din Nigeria a arestat ilegal mii de adolescenți și copii – unul de doar cinci ani – și îi reține în „condiții degradante și inumane”, deoarece sunt suspectați că ar avea relații cu grupul islamist Boko Haram. Este ceea ce Human Rights Watch (HRW) raportează într-un raport publicat ieri.

Mulți dintre acești minori au fost închiși luni întregi sau chiar ani în cazerme suprapopulate, fără niciun contact cu lumea exterioară, subliniază Hrw într-un raport de 50 de pagini, intitulat „Nu știau dacă sunt mort sau în viață” și bazat pe interviurile a 32 de copii.

Copiii din Yemen nu mor sub bombardamente, ei sunt sufocați în liniștite pentru că le este negată mâncarea

Copiii au raportat că au fost bătuți, că au suferit foame și au fost închiși în celule cu sute de alți prizonieri fiind înghesuiți „ca lamele de ras într-un pachet”, conform descrierii pe care a dat-o unul dintre ei. Potrivit ONU, din ianuarie 2013 și până în martie 2019, forțele armate nigeriene au arestat 3.600 de minori, inclusiv 1.617 fete, pentru legături suspecte cu grupuri armate. Mulți sunt închiși în tabăra militară din Giwa, în Maiduguri, statul Borno.

HRW afirmă că unul dintre minorii intervievați a fost arestat când avea doar 5 ani

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pe  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.