Nigeria, islamistii au ucis 23 de oameni care se intorceau de la o inmormantare

În Nigeria islamistii Boko Haram au ucis cel puțin 23 de persoane care s-au întors de la o înmormântare în districtul Nganzai, lângă Maiduguri, capitala statului federal Borno. Boko Haram  în ultimele luni a intensificat atacurile împotriva țintelor civile și militare. Terorismul jihadist din Nigeria se răspândește în unele țări vecine, cum ar fi Ciad, Niger și Camerun

Incidentul sa întâmplat în nord-estul Nigeriei, unde unii bărbați înarmați din Boko Haram, la bordul a trei motociclete, au deschis focul asupra a zeci de oameni care se întroceau în  Badu Kuluwu din satul din apropiere Goni Abachari, unde participaseră la rugăciunile înmormântare ueni rude.

 

“Bărbații noștri au recuperat 23 de cadavre de pe scena atacului”, a declarat liderul miliției locale Bunu Bukar Mustapha.

În ultimele luni, teroriștii lui Boko Haram (un nume care, în limba Hausa, înseamnă “educația occidentală este un păcat”) au atacat în mod repetat districtul Nganzai. În septembrie anul trecut, grupul de teroștii a ucis opt persoane și a furat vitele în două sate din zonă, după ce rezidenții au încercat să-i împiedice să le ia animalele.

În întreaga nord-est a Nigeriei, în ultimele luni, Boko Haram a intensificat atacurile împotriva țintelor civile și militare. Cu două zile înainte de acest ultim atac, milițieniii Boko Haram au atacat o tabără de persoanele strămutate din afara Maiduguri, omorând doi rezidenți și furând proviziile

Terorismul jihadist din Nigeria, care s-a dezvoltat puternic odată cu apariția lui Boko Haram exact cu zece ani în urmă, a implicat treptat unele țări învecinate, cum ar fi Ciad, Niger și Camerun, și a cauzat cel puțin 37.500  de victime (16. 500 de civili, circa 2 mii de soldați și polițiști, circa 19 mii de militanți islamici), forțând peste două milioane de oameni, mai ales creștini, să-și părăsească casele.

 De Marius Oprea

Te-ar putea interesa și Bauturi alcoolice modificate cu metanol: 20 de morti

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.