Nigeria, Boko Haram: ” Noi am răpit studenții ”

Boko Haram: ” Noi am răpit studenții ”. De vinerea trecută, peste trei sute de elevi de liceu se află în mâinile jihadiștilor din nordul Nigeriei care au acum de-a face cu guvernul local.  De ceea ce se temeau mulți, s-a întâmplat. Boko Haram  a revendicat vinerea trecută răpirea a sute de elevi de liceu în nord-vestul Nigeriei. Acest lucru a fost anunțat de liderul grupării teroriste Abubakar Shekau.

Sunt Abubakar Shekau și frații noștri sunt în spatele răpirii din Katsina”, a spus el. Grupul este, de asemenea, responsabil pentru răpirea  a 276 de fete de liceu din Chibok în 2014, care a stârnit un val de indignare globală. Cel puțin 333 de adolescenți sunt dați dispăruți după atacul asupra liceului lor din Ketsina, în nord-vestul țării. Peste o sută de oameni înarmați cu motociclete au atacat școala și mulți adolescenți au fugit în pădurea din apropiere pentru a se ascunde.

Acum Boko Haram negociază cu guvernul statului Katsina.

“Cei responsabili pentru răpirea copiilor noștri au luat legătura cu guvernul și au loc discuții pentru a se întoarce la familiile lor”, a spus Aminu Bello Masari, guvernatorul local, pe twitter. Nimic nu pare să oprească Boko Haram, o organizație teroristă sunnită jihadistă care răspândește teroarea în Nigeria. Din 2015 aripa sa majoritară s-a aliat cu ISIS. Grupul al cărei nume înseamnă „educația occidentală este interzisă”, vrea să impună țării Sharia, o lege islamică, și din 2009 a provocat peste 30.000 de decese și – potrivit ONU – două milioane de strămutați.

Anul acesta sute de oameni au fost uciși în atacurile efectuate în nord-vestul Nigeriei și atribuite de autorități bandelor criminale. Cu toate acestea, până acum nu este clar dacă bandele au legături cu Boko Haram. Numeroși experți și observatori au avertizat de multă vreme despre o posibilă abordare între bandiți și grupuri jihadiste care își extind influența în întreaga zonă Sahel, de la centrul Mali până la lacul Ciad din nordul Camerunului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.