Nigeria, atac într-un liceu: peste 300 de elevi au dispărut

Aproximativ 345 de studenți au dispărut în Nigeria, după ce un grup de bărbați înarmați cu Kalashnikov au atacat un liceu din nord-vestul țării, vineri, 11 decembrie. Autoritățile se tem că ar putea fi o nouă răpire în masă. Surse de securitate relatează că oamenii înarmați ai lui Kalashnikov au tras în apropierea instalațiilor liceului guvernamental de știință din statul nordic Katsina , provocând panică și teroare printre cei aproximativ 800 de studenți, potrivit unei estimări a mai multor profesori.

Până în prezent, au fost localizați cel puțin peste 400 de elevi, potrivit autorităților locale.

Surse anonime de securitate, citate de ziarul local TheCable, au declarat că 345 au dispărut aseară, deși unii s-ar fi putut ascunde în zone împădurite, sau s-au fi întors la casele lor: „Studenții au fost luați (cu forța) de la școală înainte începerea atacului și de sosirea trupelor armatei nigeriene.

Potrivit BBC , în acest moment nu este clar dacă studenții au scăpat sau dacă atacatorii i-au capturat după atac. Institutul are  800 de elevi și cel puțin 200 s-ar fi întors la școală după atac. Martorii   susțin că au văzut câțiva bărbați înarmați ducând elevii departe.

Citește și Zodiac Killer, mesajul în cod a decriptat după 51 de ani: iată ce este scris

Potrivit guvernatorului, presupușii autori ai atacului armat își au baza în zona împădurită Zango / Paula din Kankara, unde se află în luptă cu forțele nigeriene: “Operațiunea militară are sprijinul forțelor aeriene. Președintele  Muhammadu Buhari a cerut membrilor securității ca atacatorii să fie neutralizați și niciun student să nu fie dat dispărut sau rănit  “, a declarat într-un mesaj pe Twitter.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.