Nigeria, 500 de bărbați și copii legați în lanțuri și torturați într-o școală coranică

Nigeria, 500 de bărbați și copii legați în lanțuri și torturați într-o școală coranică

Cinci sute de oameni de toate vârstele, toți bărbați, au fost salvați de polițiștii care a atacat o clădire din orașul Kaduna, Nigeria. Când au intrat ofițerii au rămas fără cuvinte văzând toate acele persoane înlănțuite, inclusiv copii și cu semne evidente ale torturilor suferite. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Yakubu Sabo, clădirea adăpostea o școală islamică și șapte persoane (opt conform raportului BBC) au fost arestate.

”Persoana responsabilă și șase membri ai personalului, au fost arestate. Am găsit aproximativ 100 de studenți, copii care aveau și 5 ani, în lanțuri, înghesuiți într-o cameră mică. În prezent, le oferim mâncare, toți sunt subnutriți. Am identificat unii copii din Burkina Faso, alții erau veniți cu părinții din nord”, a adăugat Yakubu Sabo

Sclavele îngrășatului. Povestea tristă ale fetițelor obligate să mănânce pentru a-și găsi un soț

Institutul, al cărui scop declarat era reeducarea adulților și copiilor prin învățarea Coranului, care au fost implicați în infracțiuni mărunte și  au fost raportați de unii vecini care au devenit suspecti. Clădirea este situată în zona Rigasa din orașul Kaduna. Mulți dintre studenții salvați aveau cicatrici pe spate și răni grave. Poliția a găsit și o „cameră de tortură”, unde victimele au fost atârnate de lanțuri și bătute atunci când „educatorii” credeau că au făcut ceva greșit.

„Au fost duși pe stadionul Kaduna în timpul nopții pentru a fi tratați și le căutăm familiile”, a spus șeful poliției Kaduna, Ali Janga. Autoritățile nigeriene au asigurat că cei aproape 500 de prizonieri eliberați vor fi examinați medical și psihologic. Școlile islamice, cunoscute și sub numele de Almajiris, sunt comune în tot nordul musulman din Nigeria, o țară este împărțită între islam și creștinism.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.