Niger, cel puțin 70 de morți în două atacuri jihadiste lângă granița cu Mali

Cel puțin 70 de persoane au murit în două atacuri simultane în Niger, lângă granița cu Mali. Aproximativ 49 de persoane au fost ucise și 17 rănite în apropierea satului Tchombangou , în timp ce în jur de treizeci de victime s-au înregistrat  în satul Zaroumdareye , potrivit Reuters.

Atacul  încă nu a fost revendicat, dar în regiunea africană a Sahelului de ani de zile au existat atacuri efectuate de grupări islamiste legate de Statul Islamic sau Al Qaeda. Masacrul a avut loc în timp ce se desfășura examinarea rezultatelor alegerilor politice din 27 decembrie anul trecut, unde cifrele parțiale văd în fruntea Partidul pentru Democrație și Socialism, aflat în prezent la putere.

Citește și Somalia, atac kamikaze împotriva unei firme turcești: cinci morți și 14 răniți

Atacurile jihadiste, care au izbucnit în 2012 în Mali în opoziție cu guvernul local, s-a răspândit în Niger și Burkina Faso și, în 2013, a determinat Franța să desfășoare trupe în Mali pentru a susține reacția executivului.

Sâmbătă Franța a anunțat că doi dintre soldații săi , aparținând celui de-al doilea regiment de husari Haguena, au fost uciși într-un atac armat jihadist care a lovit vehiculul în care călătoreau. Atacul a rănit și un al treilea soldat, care nu se află în pericol. Alți trei soldați francezi muriseră în urmă cu cinci zile în explozia unei bombe plasată pe drumul pe unde trecea convoiul lor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.bbc.com/news/world-africa
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.