Nicaragua a eliberat 2.800 de prizonieri, dar neagă că în închisori ar exista o epidemie de coronavirus

Guvernul nicaraguan a dispus eliberarea a 2.800 de prizonieri după ce un prizonier a murit miercuri din cauza unor probleme respiratorii. Nu este clar dacă deținutul era infectat cu COVID-19, iar guvernul a negat că eliberarea deținuților s-ar dator răspândirii coronavirusului în închisorile țării, susținând că a fost un gest de clemență având în vedere Ziua Mamei, care a avut loc în Nicaragua și este sărbătorită pe 30 mai.

Un fotbalist și-a sufocat în spital fiul de 5 ani : ” Nu l-am iubit niciodată”

Aproape jumătate din prizonierii eliberați au fost din închisoarea Tipitapa, unde mai multe persoane au raportat simptome COVID-19 au fost raportate de avocatul Yonarqui Martínez, care se ocupă de drepturile deținuților. Printre aceștia  mai multe persoane au fost încarcerate în urma protestelor împotriva guvernului din 2018.

Nicaragua a raportat până în prezent doar 25 de cazuri de infecție cu coronavirus și 8 decese, mult mai puține decât în ​​alte state din America Centrală, dar se crede că numărul victimelor este mult mai mare. Guvernul neagă existența unei epidemii evitând impunerea de măsuri restrictive.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.