New York legalizează avortul până în a noua lună de sarcină

New York: Un proiect de lege democrat permite femeilor să renunțe la sarcină chiar și după limita de 24 de săptămâni. Proiectul de lege  a intrat  în vigoare, în cazul “pericolului fătului” sau dacă medicii vot trebui să ia în considerare “protejarea vieții sau sănătății pacientului”.

 Femeile care trăiesc în statul New York ar putea recurge la întreruperea sarcinii chiar și după limita de 24 de săptămâni

Deși, aparent, impune anumite restricții avortului după săptămâna 24 de sarcină, legea prevede un număr mare de excepții. pe motive „de sănătate”, cum ar fi vârsta, situația economică și socială sau starea emoțională.

Proiectul de lege a fost prezentat de democrați și în conformitate cu guvernatorul din New York, Andrew Cuomo care consideră că este:

„Un mare pas înainte în lupta pentru a asigura autodeterminarea femeilor asupra sănătății lor și pe corpurile lor, inclusiv posibilitatea avortului.“

Norma, susținută de întregul Partid Democrat, este în schimb puternic opusă de republicani și de numeroasele asociații care aparțin lumii catolice mai conservatoare.

Asociațiile religioase au reamintit, de asemenea, că serviciile de sănătate catolice oferă ajutor femeilor cu mici resurse de supravivere.  Pentru a continua unei sarcini neplanificate și nașterea unui copil pentru a rămâne alături de mamă  sau să fie dat spre adopție.

Statement: Minutes ago, the so-called Reproductive Health Act passed the State Senate 38-24, with two Democrats…

Pubblicato da New York State Right to Life su Martedì 22 gennaio 2019

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.