New York declară foie gras în afara legii: „îngrășarea animalelor cu țeavă este o metodă crudă”

Un fel de mâncare rafinată, o iconic al culturii franceze din 2022 nu mai poate fi consumat în orașul New York.Decizia vine de la consiliul municipal al Marelui Măr și se referă la foie gras , ficat de rață sau gâscă. Motivația?  Prea multă cruzime în practica pentru a îngrășa cu forța animalele, printr-un tub, cu scopul de a umfla ficatul și de a-l face mai moale și mai gelatinos. Pentru restauratorii care încalcă legea, se acordă amenzi de până la 2.000 USD . În schimb, regula care prevedea o detenție de până la un an în cazurile cele mai grave dispar. New York City nu este primul care a interzis această mâncare – Californiade exemplu, a fost interzisă în 2012 și apoi din nou (după abolirea primei legi în 2015 de către o instanță de stat) în 2017 – dar măsura a stârnit totuși revolta dealerilor și restauratorilor.

Nu reușește să se oprească din mâncat: moare la doar 11 ani

Alte alimente ilegale – În Statele Unite, FDA (Food and Drugs Administration) este responsabilă pentru asigurarea faptului că alimentele achiziționate și servite în restaurante nu sunt dăunătoare sănătății. De-a lungul anilor, asociația a întocmit o listă cu alimente dăunătoare și, prin urmare, interzise în țară, unde există cazuri curioase sau bizare.

Cu mare regret din partea a milioane de copii, în America nu mai este permisă vânzarea ouălor de ciocolată Kinder Surprise . Potrivit FDA, acestea conțin și elemente necomestibile și sunt considerate riscante din cauza unei potențiale sufocări. Un alt produs alimentar interzis în toate cele 50 cu stele și dungi este absint : faimoasa băutură alcoolică nu poate fi servită în baruri sau cluburi datorită principiului său halucinogen.

Un hoț ”domn” în timpul unui jaf: o bătrână îi oferă banii ei, el refuză și o sărută pe frunte

De asemenea, “fugu”, denumirea tehnică a peștelui balon, este unul dintre produsele pe care le nu le vom mai găsi într-un restaurant american. Cauza este a toxina puternică otrăvitoare conținută în el. Peștele nu este interzis numai în Statele Unite, ci în multe alte țări ale lumii. În Japonia, în schimb, este considerată o specialitate foarte delicioasă, care poate fi servită de unele restaurante doar după eliberarea unei licențe speciale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.