New Delhi, stare de urgență din cauza poluării

New Delhi, cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a fost clasat în ultimii ani printre oraşele cele mai poluate din lume. Principalele cauze sunt emisiile produse de vehicule, activităţile industriale, praful provenit de pe şantiere şi arderea miriştilor.

În New Delhi şi zonele înconjurătoare a fost declarată stare de urgenţă de sănătate publică de către Comitetul de experți desemnat de Curtea Supremă Indiană, după ce poluarea a atins un nivel „foarte îngrijorător”: la ora 13.00, AQI, indicele mediu calitatea aerului, care măsoară poluarea, era egală cu 480. De la o altitudine de 200 în sus, aerul este considerat periculos pentru cei care îl respiră.

O catastrofă evitată: un fulger a căzut într-o stație de benzină din Texas

EPCA, organismul de prevenire și control al poluării, a oprit toate lucrările de construcție în șantierele din Capitală până pe 5 noiembrie. De asemenea, aceasta este blocată pentru activitățile desfășurate în centura industrială din Delhi, care utilizează petrol sau cărbune și nu s-au transformat în gaze naturale sau biocombustibili, impuse prin dispoziții recente cu privire la toate noile activități.Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și InstragramLasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.