Nepal devine prima țară din lume care introduce yoga ca matrie obligatorie în școli

Cursurile de yoga vor înlocui orele de educație fizică și vor face parte din programa școlară împreună cu matematica și știința. Dar musulmanii se tem că răspândirea practicii poate promova naționalismul hindus. Nepal a devenit prima țară din lume care a obligat predarea yoga în școală.

Începând cu luna următoare sau de la începutul noului an școlar, mica țară din Himalaya va face din Yoga o adevărată materie de predare împreună cu matematica sau științele pentru elevii din toate clasele. Sute de mii de elevi de gimnaziu și de liceu vor participa la cursurile săptămânale obligatorii, care vor înlocui orele de educație fizică sau recreațiile , în care cei mici erau obișnuiți să se joace și în care vor învăța acum istoria Yoga, practica Ayurveda și neuropatia, un medicament alternativ care asigură îngrijirea de sine.

Citește și Un medicament eficient împotriva coronavirusului a fost dezvoltat de Fujifilm în Japonia

Guvernul, condus de Partidul Comunist din Nepal , a declarat că reforma a fost lansată cu scopul de a promova un stil de viață sănătos și activ în rândul celor mai tineri. „Yoga este știința noastră antică”, a spus Giriraj Mani Pokhrel , ministrul neponez al educației. „Vrem ca elevii să o învețe și credem că acum este momentul potrivit”. Dar musulmanii se tem că adevăratul scop este mai degrabă acela de a promova hinduismul, pe un continent în care practica este imbufnată cu semnificații religioase, etnice și politice. Teama musulmanilor este că răspândirea obligatorie a Yoga și a rudimentelor sale poate acționa ca un vector pentru promovarea naționalismului hindus.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.