Naufragiu intre Spania si Maroc: 22 de persoane au murit, cadavrele au fost aruncate în mare

Naufragiu intre Spania si Maroc: 22 de persoane au murit, cadavrele au fost aruncate în mare

O nouă tragedie în Marea Mediterană: 22 de persoane au decedat în timp ce încearcau să ajungă în Spania la bordul unei bărci de cauciuc în care se aflau 49 de migranți. Supraviețuitorii au spus că au aruncat corpurile prietenilor  lor în apă. “Dacă ar fi fost europeni – raportează activistul Helena Maleno – nu ar fi murit”.

 

O nouă tragedie în Marea Mediterană: 22 de persoane au decedat în timp ce încercau să ajungă în Spania pe o barcă de cauciuc. 49 de migranți au călătorit pe vas, plecând marți de la Alhucemas, pe coastele marocane. Supraviețuitorii au fost salvați miercuri de feribotul Vronskiy  pe traseul dintre Melilla și Motril, în Andaluzia.

 

Echipa de la Vronskiy  a ajuns la barca aflată în dificultate la 22 de mile de Cabo Tres Forcas în apele teritoriale ale Marocului miercuri după-amiază: la bord erau doar 27 de persoane. Supraviețuitorii naufragiului au spus că, pentru a supraviețui, au trebuit să arunce trupurile prietenilor  lor în mare, când și-au dat seama nu mai respirau. Trei bărbați, două femei și o fetiță de 11 ani au fost luați cu elicopterul la salvarea maritimă spaniolă din Almeria, unde au fost  spitalizați cu simptome de hipotermie.

 

Prima alarmă  a fost lansată marți după-amiaza de către ONG-ul spaniol Caminando Fronteras.

 

Un avion de la Frontex și Forțele aeriene spaniole se ridicaseră în zbor dar fără să vadă barca. Potrivit organizațiilor neguvernamentale, cele două aeronave s-ar fi limitat să survoleze doar zona maritimă de competență a  Spaniei, fără a intra în apele teritoriale marocane. “Este aproapemiezul nopții și încă nu avem nicio veste despre barca cu cele 49 de persoane la bord, inclusiv două femei și o fetiță de 11 ani dispăruți în Marea Alboran. Inshallah “, a scris activista Helena Maleno pe contul său de Twitter.

 

Te-ar putea interesa și ONG, Yemen: ”Aproape 100.000 persoane ucise in patru ani de razboi”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.