Naște Curtea Supremă de Facebook și Instagram: utilizatorii vor putea face apel împotriva deciziilor lui Zuckerberg

Este un organism independent care va apăra libertatea de exprimare și care poate inversa deciziile luate  de Facebook. Printre primii 20 de membri ai consiliului de supraveghere se numără și un fost premier, un câștigător al premiului Nobel și un Pulitzer. Membrii vor putea decide în mod independent anularea deciziilor luate  de rețeaua Zuckerberg.

“Dimensiunea platformei noastre înseamnă responsabilități mari”, a declarat Nick Clegg, vicepreședintele Facebook.

Oversight Board sau Curtea Supremă de Facebook va putea ataca deciziile pe care rețeaua socială le ia cu privire la eliminarea conținuturilor și a profiluri atât pe Facebook, cât și pe Instagram. Consiliul de supraveghere anunțat în septembrie 2019 va fi un comitet de control format din 40 de experți internaționali care vorbesc 29 de limbi și care provin din diferite părți ale lumii, cu experiențe de drept și jurnalism, trecând prin apărarea drepturilor omului. Organismul s-a născut ca răspuns la numeroasele critici adesea ridicate împotriva rețelei de socializare cu privire la moderarea conținutului, în special pe probleme precum discursul de ură și răspândirea știrilor false.

Trump vrea să picteze negru zidul de la granița cu Mexic: 500 de milioane de dolari

Consiliul de administrație este alcătuit din personaje precum activistul yemenit Tawakkol Karman, câștigător al Premiului Nobel pentru Pace 2011, Michael McConnell, fost judecător federal american care predă dreptul constituțional la Universitatea Stanford, Helle Torning Schmidt, fost prim-ministru al Danemarcei și fost director al Gardian, Alan Rusbridger, câștigător al premiului Pulitzer pentru reportajul despre Edward Snowden.

Urmând principiile unui gen de Carte constituțională prezentată anul trecut, membrii Comitetului de control vor examina conținutul supus litigiilor raportate și de utilizatorii din întreaga lume. Deciziile sale privind eventualele anulări vor fi „finale și obligatorii”.  Pentru a sprijini activitatea consiliului de administrație va fi un fond fiduciar de 130 de milioane de dolari, la care Facebook nu va avea de spus niciun cuvânt.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.