Născut fără creier, acum un băiețel merge la școală. Mama: “Mi-au spus să avortez”

De când era încă în burta mamei sale, eroul nostru a fost diagnosticat cu o serie de tulburări potențial mortale, incluzând anomalii cromozomiale și hidrocefale. Medicii au explicat părinților că există puține șanse ca micuțul să supraviețuiască deoarece copilul pe care îl purta în pântec a dezvoltat o boală rară numită hidrocefalie.

În ciuda sfaturilor experților, mama Shelly Wall, din Abbeytown Anglia, a decis să ducă până la sfârșit sarcina.

”Am dorit să-i oferim fiului nostru încă o șansă”, a declarat mama. Un gest de altruism extrem și iubire necondiționată pentru micul lor Noah, care s-a născut în 2012.

La naștere, pediatrii au descoperit că avea doar 2% din creier. Dar viața lui a luat o întorsătură pozitivă.

Noah, copilul fără creier

După 6 ani, copilul “fără creier” este pe punctul de a merge la școală. El a învățat să vorbească și acum își continuă tratamentul pentru a începe să meargă.

Imediat după naștere, Noah a suferit multe tratamente și intervenții chirurgicale. În ciuda diagnosticului dat de medici, copilul creștea și odată cu el și creierul se dezvolta.  La vârsta de trei ani, ecografiile  au înregistrat o creștere de 80% a creierului.

O barcă a luat foc pe insula Santa Cruz: 34 de oameni au murit

Interviul cu părinții lui Noe

La “Good Morning Britain”, părinții lui Noe au descris progresul fiului său ca fiind “extraordinar”. Tatăl Rob a declarat::

“Este un subiect care ne întotdeauna ne emoționează foarte mult. Unele persoane spun că nu se poate ca și sreierl să crească, alții spun că ar fi trebuit să fie de la început acolo în craniu..puteți face creier să crească “.

Conducătorul transmisiei, Richard Madeley, a întrebat de ce cuplul era atât de hotărât să ducă la sfârsit sarcina.

“Am fost părinți adulți și suntem oameni pozitivi. Am vrut să-i dăm lui Noah șansa de a trăi “, explică Shelly și Rob cu bucurie și fericire.

”Cazul lui Noah arată cum avortul de multe ori este  o alegere greșită. Este adevărat, nu toți copiii bolnavi pot avea o astfel de recuperare miraculoasă ca și fiul nostru, copiii cu dizabilități sunt cei care merită cea mai mare grijă și afecțiune, nu trebuie să-i ucidem”, au declarat părinții.

 De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.