NASA se alătură a ESA pentru a distruge un asteroid potențial periculos care amenință Terra

Un asteroid potențial periculos amenință Pământul. Din acest motiv, Agenția Spațială Europeană (ESA) și NASA și-au unit forțele pentru a înțelege dacă este posibilă devierea traiectoriei corpului ceresc . Cele două agenții spațiale au semnat un contract în valoare de 129,4 milioane de euro și vor colabora la misiunea Hera , programată pentru 2024.

Printre țările partenere care participă la acest proiect împreună cu Belgia, Luxemburg, Portugalia, Republica Cehă, Itali și Spania, se află și România.

China, o bacterie a scăpat dintr-un laborator: 3000 de persoane infectate de bruceloză

Hera este contribuția europeană la misiunea americană Aida (Asteroid Impact & Deflection Assessment), a cărei lansare este programată pentru 2021: în timp ce misiunea NASA are sarcina asteroidului de a-i abate traiectoria, Hera este destinată să colecteze toate datele și măsurile de impact.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.