NASA: cea mai mare erupție solară înregistrată în ultimii trei ani- video

Soarele a inaugurat noul său ciclu de activitate cu cea mai mare erupție înregistrată în ultimii trei ani, trimițând un nor de particule în spațiu. Acest lucru a fost anunțat de NASA, difuzând un videoclip și câteva imagini capturate de Solar Dynamics Observatory, în care se poate observa o erupție și o erupție ulterioară de material solar , generată pe 29 noiembrie 2020. Erupția, au explicat experții, a fost clasificate drept clasa M 4.4 pe scara de trei niveluri utilizată pentru evaluarea științifică a acestor fenomene (C, M, X).

Erupțiile din clasa M, printre altele, sunt erupții de dimensiuni medii și sunt ele însele clasificate pe o scară de la 1 la 9.

NASA a explicat că în clipul video postat că este observabil o erupție de material solar care are răspândit în spațiu ca un nor uriaș de gaz și câmpuri magnetice. Acesta este un fenomen cunoscut sub numele de ejecție de masă coronală (CME). De asemenea, a fost identificat un roi de particule de energie solară în mișcare rapidă, deși mai puțin vizibile. Aceste particule sunt antrenate de câmpuri magnetice care curg din Soare și care, datorită rotației constante a Soarelui în sine, sunt împinse înapoi formând o spirală mare, la fel ca apa care iese dintr-un sprinkler rotativ, explică NASA.

Citește și Avertismentul oamenilor de știință, soarele intră în așa-numita fază minimă solară : ger, foamete și cutremure

Noul ciclu solar a fost anunțat acum câteva săptămâni, în septembrie 2020, atât de NASA, cât și de Agenția Americană pentru Atmosferă și Oceane (Noaa). Ciclurile solare, explică oamenii de știință, durează în medie 11 ani și alternează între perioadele de activitate maximă, în care crește numărul petelor solare și alte perioade de activitate minimă, în care numărul de pete este redus. Odată cu începerea efectivă a noului ciclu, există, de asemenea, o creștere treptată a fenomenelor legate de activitatea solară , la fel ca erupțiile.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.