NASA avertizează! Un asteroid mare va trece la o distanță mică pe lângă Terra: ”este mare cât Everestul”

Un asteroid mare va trece la câteva milioane de kilometri de Pământ până la sfârșitul lunii aprilie: a anunțat NASA printr-un comunicat de presă pe portalul său. Sistemele automate de localizare, situate la Centrul pentru Studii de Obiecte Aproape de Pământ din California, au identificat o masă de rocă mare care se deplasează cu viteză mare în spațiul adânc și gata să se apropie „amenințător” de planeta noastră.

Asteroidul a fost numit 52768 (OR2 1998) și se estimează că are un diametru de 4,1 km . Este cel mai mare asteroid din ultimele decenii care se îndreaptă atât de aproape de planeta noastră. Cel mai probabil va atinge distanța minimă față de Pământ pe 29 aprilie 2020 , la aproximativ 6 milioane de kilometri de suprafața Pământului. Vorbim despre distanțe cu siguranță importante din punctul nostru de vedere, dar în termeni astronomici sunt un număr mic.

Citește și VIDEO / Războiul din Siria văzut din satelit: moloz și oameni strămutați peste tot

Corpul stâncos se mișcă cu aproximativ 8,7 km / s , sau 31 000 km / h și, din fericire, nu se va ciocni cu planeta noastră. Un impact ipotetic al unui obiect atât de mare poate provoca consecințe catastrofale pe Pământ și chiar dispariția omenirii.

Masa rocilor va fi probabil vizibilă prin intermediul telescoapelor profesionale de-a lungul coordonatelor încă de definit

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.