NASA a lansat un avertisment: ”Doi asteroizi ar putea lovi Pămânul în decembrie”

Nasa a descoperit doi asteroizi care ar putea fi pe un curs de coliziune cu planeta noastră. Agenția spațială păstrează o bază de date numită Sentry care conține detalii despre toate rocile spațiale, cucele mai mari șanse de a intra în coliziune cu Pământul.  Această listă este actualizată de fiecare dată când se descoperă  un nou obiect care ne-ar putea lovi .  În ultimele șase luni, au fost descoperiți doi asteroizi care se îndreaptă spre noi.  Primul se numește 2019 ND7 și a fost observat în iulie care are aproape 200 de metri lățime, care este suficient de mare pentru a șterge un întreg oraș, scrie Metro.

Ar putea fi mai mare decât meteoritul care a căzut peste Tunguska, Rusia  în 1908 și a aplatizat copacii pe o suprafață de 770 de kilometri. „Evenimentul de la Tunguska” a provocat o explozie de 15 megatoni – care este de aproximativ 1.000 de ori mai mare decât cea a bombei atomice din Hiroshima, Japonia.

Citește și Cutremurul în Albania, o mamă și cei trei copii găsiți morți sub dărâmături: „Erau în pat îmbrățișați”

 

Al doilea asteroid se numește 2019 WG2 și a fost observat în luna noiembrie. Este mult mai mic și are doar 35 de metri lățime.

Oamenii de știință au spus că cei doi asteroizi nu vor prezenta un pericol imediat de lovire a planetei noastre în timpul apropierii lor

Din fericire, există doar o șansă foarte mică ca asteroidul să lovească Pământul. Nasa a calculat riscul de la 1 din 310.000, ceea ce înseamnă că există 99.99968% șanse ca asteroidul să rateze Pământul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.