NASA a fotografiat asteroidul care va saluta Pământul pe 29 aprilie

Un asteroid mare , foarte mare , va trece relativ aproape de Pământ pe  29 aprilie 2020. Asteroidul (52768) 1998 OR2 va trece la o distanță de aproximativ 4 milioane de mile (6 milioane km), sau de aproximativ 16 ori distanța dintre Pământ și Lună. Dar să lămurim un lucru: este absolut clar că nu există nicio șansă de coliziune între acest asteroid și Pământ. Este adevărat că obiectul este clasificat ca un asteroid potențial periculos, dar potrivit NASA nu există niciun risc:  Un asteroid va „atinge” Pământul pe 29 aprilie, dar NASA ne asigură: „Nu este niciun pericol”

Wikipedia enumeră 22 dintre cei mai mari asteroizi considerați potențial periculoși  dar niciunul nu este considerat a fi pe un curs de coliziune cu Pământul .

Sursa foto: Observatorul Arecibo din Puerto Rico. Imaginea radar a asteroidului 1998 OR2, achiziționată pe 18 aprilie 2020.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.