NASA a detectat o sursă de oxigen pe Marte

Nu este un secret faptul că NASA și ESA lucrează împreună la noi proiecte de cercetare pe Marte. Scopul este să înțelegem, printr-o analiză aprofundată a compoziției atmosferice a planetei, dacă există posibilitatea de a găsi suficient oxigen pentru a face ca cel puțin o parte din Marte să fie locuibilă . În momentul de față, datele colectate nu sunt în întregime reconfortante. Deși au fost găsite buzunare subterane de apă , oxigenul prezent în atmosferă este de doar 0,16% și cu siguranță nu este suficient pentru a forma o colonie umană pe planeta roșie. 

 

Prin urmare, provocarea constă în a găsi o modalitate de a crește producția de oxigen, scăzând-o din atmosferă sau prin separarea particulelor de dioxid de carbon sau a apei din subsol. Cu toate acestea datele aflate în posesie nu garantează neapărat oxigenul necesar. Analizând datele furnizate de sonda Curiosity s-a deschis o nouă perspectivă. Oamenii de știință au observat că în timpul verii există un vârf al producției de oxigen care crește chiar cu 30% în comparație cu nivelurile din perioada de iarnă. În mod similar în timpul iernii, nivelurile sunt mai scăzute decât se aștepta.

Inuman! Au colorat un câine cu vopsea verde, imaginile șocante care fac înconjurul lumii

Acest fenomen misterios este ilustrat într-un studiu publicat în Journal of Geophysical Research: Planets . Creșterea bruscă a oxigenului nu este legată de fenomenele atmosferice,  conform savanților, acesta ar putea fi conectat direct la sol. Cert este că, datorită cunoștințelor noastre științifice și compoziției planetei Marte, nu putem explica ce fenomen ar putea declanșa această eliberare de oxigen. În orice caz, deși există această creștere cu 30% a oxigenului, nivelurile din atmosferă nu ne-ar permite să respirăm.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.