NASA a descoperit o noua planeta potential locuibila la 31 de ani lumina de Pamant

Numită GJ-357d, a fost identificată de satelitul ”vânătorul de planete” de la NASA și se pare că ar fi  potrivită pentru găzduirea vieții. O nouă planetă potențial locuibilă la „doar” 31 de ani-lumină de  Pământ.

Trei noi exoplanete, dintre care unul este potențial locuibilă, au fost descoperite de „vânătorul de planete” al NASA, satelitul Tess (Transiting Exoplanet Survey Satellite)  în constelația Hidrei. Cea mai promițătoare dintre cele două planete, al cărei nume este GJ-357d, este de aproximativ două ori mai mare decât Pământul și, dacă ar fi compus din roci, ar putea găzdui viață.

 

Oamenii de știință ai agenției spațiale americane au stabilit că distanța GJ-357d de propriul soare este cea potrivită pentru a reintra în zona locuibilă, iar planeta primește de la steaua sa aceeași energie ca Marte de la Soare. Potrivit NASA, „dacă planeta are o atmosferă densă – care va fi determinată în studiile viitoare – ar putea reține suficientă căldură pentru a încălzi suprafața și a avea apă lichidă “.

 

Celelalte două planete ale sistemului solar descoperit, redenumite GJ-357b și GJ-357c, sunt în schimb prea aproape de soarele lor pentru a fi locuibile.

Citește și Un asteroid se va apropia de Pamant pe 10 august. Avertismentul NASA: ”potential periculos”

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.