Napoli a explodat împotriva lockdown-ului. Scene de război, ciocniri împotriva forțelor de ordine VIDEO

Napoli, scene de război, ciocniri împotriva forțelor de ordine   Sticle aruncate și bombe de hârtie în fața sediului regional. Ciocniri cu poliția. Demonstrația organizată în aseară pentru a protesta împotriva lockdown-ului impus de președintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, a degenerat literalmente .

Sute de oameni s-au adunat în Largo San Giovanni Maggiore, în Napoli, în fața sediului universității de est pentru a protesta împotriva lockdown-ului . Manifestanții, auto-convocați pe rețelele de socializare au scandat lozinci  „ Ne închideți, ne plătiți ”, atacând guvernatorul Campaniei De Luca și guvernul Conte cu cântări de protest.

Citește și Italia, guvernatorul De Luca: „Campania la un pas de tragedie, închidem totul 30/40 de zile”

Manifestanții au reușit să depășească baricada poliției și sute dintre ei au aruncat petarde și  bombe de fum în fața clădirii, în timp ce poliția a răspuns cu gaze lacrimogene. Mulți tineri pe trotinete care, sfidând starea de acoperire care a început la ora 23:00,s- au repezit de-a lungul străzii claxonând din coarne și strigând lozinci și insulte împotriva guvernatorului

Manifestanții au fost în procesiune pe străzile centrului, lucru interzis în prezent de ordonanța Regiunii Campania.  Un camion de carabinieri a fost lovit și mai multe mașini de poliție atacate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.