NaASA a localizat rămășițele roverului indian Chandrayaan-2 pe Lună

NASA a anunțat că a găsit rămășițele   roverului lunar indian Chandrayaan-2 care s-a prăbușit pe suprafața Lunii în luna septembrie. Agenția spațială a lansat o imagine care arată locul impactului și „resturile asociate”. Inginerul indian Shanmuga Subramanian a analizat imaginile și a identificat punctul în care epava este situată la aproximativ 750 de metri nord-vest de punctul de impact.

Citește și Un asteroid ar putea lovi Pământul: NASA a anunțat data exactă

Roverul Chandrayaan-2 urma să aterizeze la  polul sud al satelitului pe 7 septembrie. Apropierea de Lună a decurs conform planului, dar la aproximativ 2,1 kilometri de suprafață s-a înregistrat o eroare iar roverul a pierdut contactul prăbușindu-se.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.