Myanmar va elibera aproximativ 25.000 de deținuți

Myanmar va elibera aproximativ 25.000 de prizonieri cu ocazia sărbătorilor de Anul Nou, care vor dura între 13 și 16 aprilie: este cea mai mare eliberare de prizonieri în masă.Decizia a fost anunțată de președintele birman Win Win Mint: vor fi eliberați  un număr de 24.896 de persoane, inclusiv 87 de străini. Myint nu a specificat crimele pentru care deținuții au fost condamnați și nici nu a spus dacă există dizidenți politici între ei. Cu toate acestea, guvernul a spus că decizia nu a fost luată în legătură cu infecția cu coronavirus care între timp a înregistrat 85 de cazuri și 4 decese.

Un asteroid va „atinge” Pământul pe 29 aprilie, dar NASA ne asigură: „Nu este niciun pericol”

În 2019, 23 de mii de oameni au fost eliberați din închisori în diferite perioade ale anului, în 2018 au fost eliberați mai mult 8 mii. În mod oficial, nu există prizonieri politici în Myanmar, dar grupurile birmane pentru drepturile omului susțin că zeci de persoane au fost încarcerate pentru activitatea lor politică. Potrivit Asociației pentru Drepturile Omului Athan, în 2019, peste 331 de persoane au fost urmărite penal pentru infracțiuni legate de libertatea de exprimare. Printre aceștia se află și membri  unei companii de poezie satirică și unii studenți care au protestat împotriva închiderii de internet impusă de guvern.

AAPP, o asociație care asistă prizonierii politici, a declarat că în Myanmar există peste 92.000 de deținuți, iar unele dintre ele  au ajuns să își dubleze sau să își tripleze capacitatea.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.