Mutilarea genitală feminină: acele fetițe distruse pentru totdeauna

Mutilarea genitală feminină: acele fetițe distruse pentru totdeauna

”Ești doar un copil și nu înțelegi bine ce se va întâmpla cu tine. Cineva îți leagă picioarele, te spală cu apă caldă și ești gata să fi tăiată. Începe o suferință  inexplicabilă. Ai nevoie de săptămâni întregi pentru a te vindeca, dacă nu apar complicații.  Din acea zi, vei avea dureri groaznice insuportabile de câte ori vei avea ciclu, de câte ori vei avea un raport sexual sau vei naște, tu, vei risca să mori…”

Aceasta este oroarea prin care trec aproximativ 200 de milioane de fetițe din întreaga lume…

Aproximativ 200 de milioane de fete și femei din 30 de țări au avut de suferit o formă de mutilare genitală. Fetele sub 14 ani sunt  44 de milioane din totalul victimelor mutilate. Cel mai mare percentual a cazurilor care includ fetele sub 14 ani este înregistrat în Gambia (56%), Mauritania (54%) și în Indonezia unde mutilarea fetițelor începe înainte de 11 ani.

Inocenți măcelăriți: în Peru 227 de copii au fost uciși ”pentru a opri vremea rea”

Somalia (98%), Guineea (97%) și Djibouti (93%) sunt țările cu cea mai mare incidență în rândul fetelor și femeilor cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani. În cele mai multe țări, majoritatea fetelor sunt mutilate înainte de cinci ani.

Acestea sunt datele provenite de la UNICEF și UNFPA.

Din fericire, aceste orori în randul fetelor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani au scăzut în ultimii 30 de ani: în Liberia cu 41% , 31% în Burkina Faso, Kenya 30% și Egipt 27 %.
Mutilarea genitală a femeilor reprezintă o încălcare a drepturilor la sănătate, bunăstare și autodeterminare a fiecărui copil.

Numai că din păcate legile nu sunt suficiente….

Sursa: GreenMe

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.