Musoni au îngenunchiat India: cea mai devastatoare situație în ultimii 100 de ani

Cea mai devastatoare situație din ultimii 100 de ani: sezonul musonilor a îngenunchiat India. Străzile pline de apă, pâraiele ieșite din matcă și multe poduri care riscă să se prăbușească. O situație dificilă în sudul țării a statului Kerala. Sute de oameni și-au pierdut viața și zeci de mii de case au fost distruse de violența apei.

Potrivit celui mai recent raport, întocmit de ministrul șef Pinarayi Vijayan, în statul Kerala s-ar fi înregistrat 324 de victime. În ultimele 24 de  ore au murit cel puțin 106,  în timp ce de la 8 august au murit cel puțin 173 de persoane.Cu ultimul muson care lovit sudul Indiei pe 18 august sute de vehicule de salvare au fost blocate. În tragedie doar 10 persoane au reușit să se fie salvate cu ajutorul unui elicopter. Oamenii se urcaseră pe acoperișul caselor.

Un autobuz plin cu turiști a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat: cel puțin 13 morți și 29 de răniți

În cele din urmă, Serviciul Național de Meteorologie avertizează cu privire la posibile evoluții a musonilor: vânturi puternice și ploi abundente sunt așteptate în următoarele zile.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.