Muntenegru, un episcop a murit de Covid, nu credea în virus: focar la înmormântare, mii de oameni fără măști

Episcopul Bisericii Ortodoxe Sârbe Amfilohije Radovic, cunoscut pentru a fi „sceptic-Covid” și negator, a murit de Coronavirus. Înmormântarea sa din Podgorica, Muntenegru, s-a transformat într-un adevărat focar. Mii de oameni au luat parte la înmormântare, mulți dintre ei fără măști. Este aproape imposibil să se mențină distanța, precum și să se respecte toate celelalte măsuri restrictive unde, ca și în restul Europei și în lume, au fost introduse pentru a evita noi creșteri ale infecțiilor.

În cele din urmă  mai mulți oameni care au participat la înmormântarea lui Radovic au fost infectați. Începând cu Patriarhul Irinej, șeful Bisericii Ortodoxe Sârbe, în vârstă de 90 de ani. Apoi, trecând la succesorul lui Amfilohije, care ar avea „pneumonie ușoară”, relatează BBC.

Episcopul Bisericii Ortodoxe, în ultimele luni, a provocat multe discuții pentru atitudinea sa față de virus. În luna mai le-a spus credincioșilor: „În timp ce așteptăm vaccinul avem pelerinaje, vaccinul lui Dumnezeu este adevăratul vaccin”.

Citește și Coronavirus, o nouă creștere de cazuri în Franța: peste 58 de mii în 24 de ore

El era cunoscut pentru apariția publică de multe ori fără mască și pentru funcțiile sale religioase, încălcând regulile de sănătate. Amfilohije a sfidat și regula anti-Coronavirus care interzicea adunările publice, conducând marșuri împotriva legii disputate privind proprietatea religioasă din Muntenegru.

La ceremonie au participat și premierul desemnat al Muntenegrului Zdravko Krivokapic și președintele sârb Aleksandar Vucic. În ceea ce-l privește pe patriarhul Irinej, în vârstă de 90 de ani, într-o declarație s-a afirmat că „este internat într-un spital din Belgrad, este fără simptome și are o stare de sănătate excelentă”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.