Muntele Everest a „crescut”: este cu 86 de centimetri mai înalt

China și Nepal au stabilit înălțimea oficială a Muntelui Everest, convenită între oamenii de știință din cele două țări, încheind discuțiile: „acoperișul lumii” are o înălțime de 8.848,86 metri

Noua măsurare a celui mai înalt vârf din lume este de 8.848,86 metri (cu 86 de centimetri mai mare), un pic mai mare decât măsurarea anterioară raportată de Nepal și cu aproximativ patru metri mai mare decât cea raportată de China. Noua înălțime a fost dezvăluită în timpul unei conferințe de presă: ministrul chinez de externe Wang Yi și omologul său nepalez Pradeep Gyawali au apăsat simultan două butoane în timpul evenimentului virtual și noua înălțime a apărut pe ecran.

Citește și Cu o dexteritate de profesionist, o maimuță a furat incasarile pentru taxa de drum / Video incredibil

Înălțimea Everestului, care se află la granița dintre China și Nepal, a fost convenită după ce topografii din Nepal au urcat în vârf în 2019 și o echipă chineză a făcut același lucru în 2020. Măsurători de-a lungul anilor Înălțimea Everestului a fost determinată pentru prima dată de o echipă britanică în jurul anului 1856 ca fiind de 8.842 de metri. Dar cel mai acceptat este determinat de Studiul Indiei din 1954, de 8.848 de metri.

A existat o dezbatere cu privire la înălțimea reală a vârfului și a existat o mare îngrijorare că s-ar fi putut micșora după cutremurul în 2015 . Cutremurul a provocat 9.000 de morți, a afectat aproximativ 1 milion de structuri din Nepal și a declanșat o avalanșă pe Everest care a ucis 19 oameni aflați într-o tabăra de bază. Cu toate acestea, nu exista nicio îndoială că Everestul va rămâne cel mai înalt vârf .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.