Mumia cu limba de aur, descoperire excepțională în Egipt

A venit cu limba scoasă directă din antichitate. Oare se strâmbă la noi cei care trăim într-o epocă de incertitudine? În Egipt, o echipă de arheologi tocmai a descoperit o mumie care datează de acum 2000 de ani, cu o particularitate: are o limbă de aur perfect conservată.

O altă descoperire vine din Egipt și, în special, din ceea ce a fost cândva locul Taposiris Magna. Aici un grup de oameni de știință de la Universitatea din Santo Domingo au făcut o descoperire bizară. Arheologii, în frunte cu Kathleen Martinez, au descoperit mumia într-unul dintre cele 16 morminte ale lui Taposiris Magna care se mândrește cu temple dedicate lui Osiris și Isis. În același loc din trecut, a fost găsit un tezaur de monede decorat cu chipul Cleopatrei VII, sugerând că templele au fost folosite în timpul domniei reginei.

Citește și ”Fără voi aș fi murit de frig pe trotuar”, povestea unui român ajutat de o comunitate din Italia să se întoarcă în România

Dar cea mai recentă descoperire se referă la o anumită mumie, cu limba aurie scoasă la vedere. Ministerul antichităților egiptene presupune că îmbălsămatorii ar fi putut pune au pe limbă pentru a se asigura că decedatul ar putea vorbi și…în cealaltă viață.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Sursa: ScienceAlert / Moantiquities

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.