Mozambic, islamiștii au decapitat mai mult de 50 de persoane

Suspecți militanți islamiști au decapitat mai mult de 50 de persoane în nordul provinciei Mozambic, Cape Delgado, în timpul unei serii de atacuri asupra satelor din districtele Miudumbe și Macomia în ultimele trei zile. Militanții înarmați au ucis civili, au răpit femei și copii și au ars case din sat.

„Apoi au urmărit oamenii care se ascunseseră în pădure și au pus în aplicare faptele macabre”, a spus comandantul poliției din țara africană, Bernardino Rafael. Martorii au declarat presei locale că islamiștii au adunat oamenii capturați pe terenul de fotbal din satul Muatide, unde au avut loc execuțiile.

Citește și Rusia, un soldat a ucis trei oameni și s-a baricadat într-un aeroport militar

Provincia, bogată în rezerve de gaze naturale, a fost victima atacurilor milițiilor islamiste începând din 2017, care au forțat mii de oameni să-și părăsească casele. Anul trecut milițiile au jurat loialitate statului islamic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.