Moștenitoare condamnată: cu 100 de milioane de dolari a finanțat o sectă dedicată abuzurilor sexuale

Moștenitoarea americană Clare Bronfman a primit o pedeapsă de șase ani și nouă luni de închisoare pentru rolul său din secta Nxivm, care a fost implicată în practicile îngrozitoare de spălare a creierului, sclavie și abuzuri sexuale. Bronfman, moștenitoarea imperiului de băuturi Seagram, ar fi finanțat secta cu peste 100 de milioane de dolari, pe lângă faptul că ar fi comis  și alte crime.

81 de luni de închisoare , spune sentința pentru Clare Bronfman. Fiica lui Edgar Bronfman, președintele companiei de băuturi alcoolice Seagram care a murit în 2013, a pledat vinovată de furt de identitate, ajutând și instigând  imigrația ilegală și fraudă. Deși nu a făcut niciodată parte din secta Nxivm, al cărui lider Keith Raniere a fost găsit vinovat anul trecut ( trafic de sex, pornografie infantilă, extorcare și obstrucție a justiției ), ea a susținut-o și a finanțat-o.

Citește și Oroare în SUA, 39 de copii eliberați în Georgia: „sclavi în scopuri sexuale”

După sentință, a fost imediat închisă la Brooklyn, New York, scrie BBC. Bronfman a declarat instanței că nu a intenționat niciodată să rănească pe nimeni, „dar acest lucru s-a întâmplat și  îmi pare teribil de rău”. În ciuda acestui fapt, se pare că a refuzat să denunțe secta și conducătorul acesteia, deoarece „ mi-au făcut viața mai bună”.

Același lucru nu poate fi spus de victimele sectei Nxivm înființată în 1998 și care au intrat în contact cu cel puțin 16 mii de persoane.

Nxivm a început ca un program de auto-ajutor , iar pe site-ul web se prezintă ca o „comunitate ghidată de principii umanitare, în căutarea de a întări oamenii și de a răspunde la întrebări importante despre semnificația de a fi om”. In orice caz, sistem de „sclavi și stăpâni” , prezidat de marele lider Keith Raniere, unde membrii au fost supuși unei presiuni psihologice  și obligați să întrețină relații sexuale cu Raniere,  ca rit de inițiere. Actrița Allison Mack („Smalville”) a fost una dintre recrutorii de sclavi sexuali ai cultului.

Sentința dură împotriva moștenitoarei a fost motivată de faptul că „ Raniere nu ar fi avut ocazia să comită crimele pentru care a fost condamnat fără ajutorul unor aliați puternici precum Bronfman”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.