Moscova a greșit numărătoarea: numărul deceselor coronavirusului s-au dublat

Inițial, autoritățile din Moscova  vorbeau despre o „minune”, dar în realitate lucrurile sunt foarte diferite. Departamentul de sănătate rus a spus că, potrivit unei „noi metodologii de numărare”, în Moscova în luna aprilie au murit de fapt 1.561 de persoane și nu 639, așa cum s-a raportat anterior.

Din cauza numărului de decese de Covid 19, oficialii ruși au numit acest lucru  „minune”. Dar acum autoritățile de sănătate din Moscova susțin acum că au „corectat” raportul pentru luna aprilie și au a constatat că numărul persoanelor care au murit de fapt este mai mult decât dublul numărului raportat inițial. Recalcularea, anunțată de departamentul de sănătate municipal al Capitalei, a urmat unei dezbateri aprinse cu privire la atenția datelor rusești. Cu toate acestea, în ciuda faptului că numărul mortilor oficiale s-au dublat, Moscova are încă o rată a mortalității coronavirus mult mai mică decât alte orașe majore din Rusia.

Rusia, cu 387.623 de cazuri de coronavirus, este a treia țară cea mai afectată după Statele Unite și Brazilia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.