Monseniorul Georg Ratzinger, fratele lui Joseph Ratzinger a murit la vârsta de 96 de ani în Germania

Monseniorul Georg Ratzinger, fratele mai mare a lui Joseph Ratzinger a murit la vârsta de 96 de ani la Regensburg, Germania . Doar pentru a fi alături de fratele său grav bolnav,  Papa Benedict al XVI-lea a plecat în Bavaria în perioada 18 – 22 iunie. Fratele mai mare al lui Ratzinger a fost directorul corului masculin din catedrala din Regensburg timp de treizeci de ani , scrie Vatican News

“Odată cu moartea sa, Joseph Ratzinger, care pe 18 iunie a vrut să călătorească cu avionul pentru a-l vedea din nou pe fratele său care era pe moarte, a pierdut singurul membru al familiei încă în viață”, scrie Vatican News. Cei doi frați – unul muzician și maestru al unui cor celebru, celălalt teolog atunci episcop, cardinal și Papa – au fost întotdeauna foarte apropiați “.

 Născut în Pleiskirchen, Bavaria, pe 15 ianuarie 1924, Georg Ratzinger începuse să cânte cu orga în biserica parohială de la vârsta de 11 ani.

În 1935 a intrat în seminarul minor al lui Traunstein, dar în 1942 a fost înrolat  la Reichsarbeitsdienst, iar mai târziu în Wehrmacht care a luptat și în Italia. Prins de Aliați în martie 1945, a rămas prizonier la Napoli câteva luni după care a fost  eliberat, revenind astfel în familia sa.

Kenya, un misionar în vârstă de 61 de ani, a violat fetițele din orfelinat: soția sa dădea contraceptive victimelor

Papa Benedict al XVI-lea va rămâne „timpul necesar”, spusese purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni. După câteva zile și câteva întâlniri între cei doi frați, Joseph Ratzinger a început să facă alte vizite (cimitirul în care sunt înmormântați părinții și sora, Catedrala și casa în care locuise ca profesor), Papa Benedict al XVI-lea a decis să se întoarcă la Roma pe 22 iunie. După mai puțin de zece zile mai târziu, Georg a murit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.