Moment istoric ! Absorbante și produse sanitare GRATUITE pentru toate femeile

Momentul istoric vine din Scoția . Este prima națiune din lume care decide așa ceva. „Proiectul de lege al produselor de la Scoția” a fost aprobat marți, 25 februarie, cu 112 voturi pentru, nouă împotrivă și o abținere, iar înainte de a trece la hotărârea finală, acest proiect de lege va trebui să treacă la a doua fază a procesului parlamentar în care va trebui să facă față oricăror amendamente.

Odată aprobată definitiv, prevederea va permite distribuirea gratuită a tampoanelor, absorbantelor și a produselor de igienă feminine în fiecare farmacie scoțiană și în locurile de întâlnire a tinerilor. Costul operației este de 24 de milioane de lire sterline pe an, aproximativ 31 de milioane de euro.

Citește și Coronavirus, China cere băncilor să sterilizeze bancnotele

În 2018, Scoția a devenit prima țară din lume care a furnizat aceste produse gratuit în școli, colegii și universități. De fapt, multe familii nu își permit să plătească pentru absorbante și tampoane sanitare, care în Scoția este de aproximativ 8 lire sterline pe persoană pe lună. Ba mai mult decât atât, multe studente preferă să stea acasă în timpul ciclului menstrual

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.