Mogadisciu, o tânără în vârstă de 19 ani, a fost violată și aruncată de la etajul șase al unui hotel: patru arestări

Se numea Hamdi Mohamed și avea nouăsprezece ani tânăra care a fost violată și aruncată de la etajul șase al unui hotel din Mogadiscio, Somalia. Înainte de a fi ucisă, după cum a dezvăluit  autopsia, Hamdi a fost violată de atacatorii săi. Infracțiunea a avut loc vineri, 11 septembrie, în districtul Waberi din capitala somaleză. O anchetă a poliției locale este în desfășurare cu privire la caz, dar recent, populația a ieșit în stradă în Mogadisciu în sprijinul familiei Mohamed, pentru a cere o soluție rapidă a cazului. Poliția a declarat că au fost arestați patru suspecți în legătură cu violul și asasinarea îngrozitoare al fetei.

 

Citește și  O fetiță de două zile a fost găsită abandonată și închisă într-o pungă de plastic cu un cuțit înfipt în spate

Chiar și pe rețelele de socializare, povestea a făcut furori. Numeroase comentarii de afecțiune și apropiere față de familia victimei au fost împărtășite cu hashtagul  #JusticeForHamdi, care a devenit popular pe Twitter. Fenomenul, care a suferit o creștere semnificativă în ultima vreme, a răpirilor și agresiunilor sexuale în Somalia a fost adus în atenția publicului. Nu există legi specifice care să sancționeze infracțiunile de hărțuire sexuală și  potrivit unor organizații pentru drepturile omului, acest lucru ar face potențialele victime și mai vulnerabile.

„Cum poate Somalia să facă față în mod eficient violului când legea privind infracțiunile sexuale (2018) elaborată cu ajutorul societății civile rămâne blocată în parlament și supusă modificărilor constante ale parlamentarilor islamiști și tradiționaliști?”, a scris Rashid Abdi un analist al Africii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.