Moartea prin crimă: harta europeană cu cele mai periculoase țări. România se află pe locul 5

Moartea prin crimă. Cea mai periculoasă țară dintre toate este, fără îndoială, Letonia, iar România se află pe locul al cincilea.  În Letonia rata mortalității prin omucidere, cu alte cuvinte cazurile la 100 de mii de locuitori, este egală cu 3,75 . Aceasta este cea mai mare valoare înregistrată pe continent. Setul de date provine de la Eurostat , care a publicat datele pentru 2017 . Pe hartă, teritoriile cu o valoare mai mare decât media celor 27 de țări ale Uniunii sunt reprezentate în portocaliu și sunt egal cu 0,62 la 100 de mii de locuitori. În albastru cei cu o valoare mai mică. Cu cât culoarea este mai închisă, cu atât media este mai mare.

harta

Înainte de a continua, două precizări. Deși setul de date este actualizat la 2017 , datele nu sunt disponibile pentru toate regiunile europene, cum ar fi Franța .

Al doilea element se referă la faptul că crima este o simplificare a ceea ce Institutul European de Statistică numește assault-related death.  O categorie care include decesele cauzate de omucidere și cele cauzate de atacuri care nu sunt imediat letale, dar comise cu intenția de a răni sau de a ucide.

harta1

Așa cum am menționat, Letonia este regiunea cu cea mai ridicată rată de deces standardizată prin omucidere. Sau, cel puțin, a fost în 2017 . În general, cele mai mari valori se înregistrează în general în Turcia , în Europa de Est și în țările scandinave precum Finlanda , Suedia și Islanda , care pentru o dată excelează într-un clasament care nu este tocmai plăcut.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news 
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.