„Moartea Neagră” revine să sperie China: un băiețel de 3 ani infectat cu peste bubonică

„Moartea Neagră” revine să sperie China după ce autoritățile județului Menghai au confirmat că un băiețel de trei ani a fost testat pozitiv pentru ciuma bubonică . În ultimele zile, trei șobolani fuseseră găsiți morți în circumstanțe misterioase. Autoritățile presupun că animalele au transmis bacteria copilului. Județul, situat în sudul provinciei Yunnann, a declarat o stare de urgență de nivelul 4.

Copilul infectat a fost identificat datorită unui program național de screening pus în aplicare de Beijing după raportarea animalelor moarte. Potrivit informațiilor publicate, copilul ar fi manifestat simptome ușoare, Până la această oră nu s-au descoperit alte persoane infectate.

Citește și Un băiețel de 6 ani a murit infectat de amiba mâncătoarea de creier. Alertă în Houston: „Nu folosiți apa de la robinet”

O echipă profesionistă de experți a fost înființată la fața locului pentru a efectua măsuri demne și sigure de carantină, pentru a efectua o investigație amănunțită a pacienților cu febră și pentru a efectua izolarea și diagnosticarea cazurilor suspecte și diverse activități de prevenire a epidemiei ”, se arată în comunicatul de presă emis de autorități.

Recent, o epidemie de ciumă s-a înregistrat și în țara vecină, Mongolia , cu 22 cazuri raportate, dintre care 6 confirmate. În acea ocazie, cauza a fost atribuită consumului de marmote crude sau insuficient gătite.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.