Moartea misterioasă a elefanților din Botswana: sute de pachiderme găsite în apropierea bazinelor de apă

Peste 350 de elefanți au fost găsiți morți în nordul orașului Bostwana: cauzele acestei morți rămân misterioase și, mai ales ceea ce provoacă îngrijorare este viteza cu care au avut loc decesele. Pentru oamenii de știință, ne confruntăm cu un „dezastru de mediu” care a început la începutul lunii mai, când un grup de elefanți au fost găsiți morți în delta Okavango. Până la sfârșitul lunii, numărul a crescut până la 169, iar la jumătatea lunii iunie, numărul a fost mai mult decât dublu.

“Un astfel de număr mare de decese nu a mai fost întâlnit. În afară de perioadele de secetă, nu a existat niciodată un număr atât de mare de decese”, a spus directorul ONG Rescue Park National. Guvernul Botswana nu a efectuat încă teste pe carcasele de elefanți pentru a înțelege motivele masacrului și dacă există riscuri pentru sănătatea umană. Printre cauzele decesului, se ia în considerare otrăvirea sau o boală necunoscută.

Masacrul elefanților indieni, piața neagră culeg victimele

Printre cauza a fost menționat și coronavirusul, dar pare o ipoteză improbabilă. Și antraxul la care se gândiseră inițial oamenii de știință a fost exclus. Potrivit martorilor locali, înainte de moarte, elefanții au început să se învârtă, un semn al unei probleme neurologice. “Unii dintre ei au căzut din picioare în cap, ceea ce înseamnă că au murit foarte repede, alții par a fi mult mai încet, așa că este dificil să se stabilească care toxină a provocat moartea”, a spus McCann.

Celălalt mister este că au murit elefanții de toate vârstele, atât femele cât și masculi.  Și acum se teme că alți elefanți vor muri în săptămânile următoare, avertizează ecologiștii care au observat deja că unele exemplare își pierd din greutate. Moartea elefanților în delta Okavango, unde există 15.000 de exemplare (10% din total), este un dezastru pentru Botswana din mai multe puncte de vedere. Turismul ecologic reprezintă de fapt 10-12% din PIB, în al doilea rând doar pentru afacerile cu fildeș.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.