Moartea lui Neil Armstrong, spitalul a platit familiei 6 milioane de dolari pentru a evita un proces

Moartea lui Neil Armstrong, spitalul a platit familiei 6 milioane de dolari pentru a evita un proces

Astronautul a murit în urma unei operații pe cord, dar familia au pus la îndoială munca doctorilor, scrie New York Times

Neil Armstrong, primul om care a pus picior pe Lună, a murit în 2012 la 82 de ani după o operație cardiacă, dar, potrivit New York Times, moartea ascunde un secret.  Un acord între familia Armstrong și spitalul unde a fost operat pentru a evita un proces judiciar.

 

Copiii astronautului au contestat faptul că tatăl lor a murit din cauza unei erori medicale, iar spitalul, pentru a evita publicitatea proastă, a preferat să plătească 6 milioane de dolari.

 

Potrivit familiei Armstrong, asistentele medicale care au înlăturat firele pentru un pacemaker temporar ar fi cauzat o hemoragie în membrana din jurul inimii. Spitalul a apărat tratamentul, dar a preferat să plătească 6 milioane de dolari pentru a rezolva problema și pentru a evita o publicitate devastatoare asociată cu moartea eroului  american.

 

Descoperirea publicației New York Times vine la câteva zile după cea de-a 50-a aniversare a aterizării pe Lună  Ziarul susține că a primit de la o persoană anonimă un document de  93 de pagini  legat  de afacere, inclusiv rapoartele medicale.

 

Unele documente sunt totuși publice pe site-ul instanței, confirmând autenticitatea . Expeditorul a inclus o notă nesemnată în care spera că informațiile ar putea salva alte vieți. Familia lui Armstrong a cerut inițial 7 milioane de dolari.

 

Cea mai mare parte, aproximativ 5,2 milioane, a fost împărțită în mod egal între cei doi fii ai astronauților, Mark și Rick. Fratele și sora, Dean A. Armstrong și iunie L. Hoffman, au primit câte 250 mii de dolari fiecare și cei șase nepoți câte 24 mii de dolari fiecare.

 

Vaduva cosmonautului, Carol, care a fost cea de-a doua soție, nu a primit nimic, pentru că nu a dorit să participe la acord.

De Marius Oprea

Te-ar putea interesa și Polonia, unul dintre primii deportati la Auschwitz, a murit la 96 de ani

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.