Moare de o boală ereditară, dar medicii nu îi avertizează fiica: „Sunt bolnavă, dacă aș fi știut aș fi făcut avort”

A descoperit că are boala Huntington , o boală letală și ereditară, dar a cerut medicilor să nu-i avertizeze fiica . Ulterior, bărbatul a murit. Fiica, o tânără mamă engleză, a decis să dea în judecată trei structuri ale Serviciului Național de Sănătate pentru că nu a informat-o că tatăl ei suferea de o boală care ar fi putut-o ucide pe ea și pe copilul ei . Dacă ar fi știut când a rămas însărcinată, ar fi alegea să facă avort . Acum, la patruzeci de ani a descoperit că este pozitivă la boal, în timp ce fiica ei încă nu a făcut testul.

Acuzatia ei este că medicii nu au avertizat-o în legătură cu boala tatălui ei , relatează BBC. Oricine are un părinte cu această boală are 50% șanse de a o moșteni .

Tragedie: un copil de 9 ani a fost sfâșiat de câinele prietenilor de familie

Boala Huntington duce la o pierdere progresiva a celulelor creierului, deteriorarează mișcările, starea de spirit și abilități de gândire și , uneori provoacă un comportament agresiv . Bărbatul le-a spus medicilor să nu-i spună fiicei sale diagnosticul, de teamă că se va sinucide sau că avorta dacă va afla. Femeia a aflat de boala tatălui ei din întâmplare, la doar patru luni după ce a născut un copil.

Simptomele apar de obicei între 30 și 50 de ani. El a cerut  345.000 de lire sterline daune acestor structuri . Dacă va câștigă, acesta ar declanșa o discuție despre regulile care protejează intimitatea pacientului și datoria de îngrijire care îi revine membrilor familiei după testul genetic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.