Misterul monoliților: din Utah până în România

Misterul serial al monoliților se adâncește . După o primă descoperire a misteriosului obiect argintiu în Utah, care a și dispărut rapid, un alt monolit a apărut de nicăieri pe un deal din România. Pe web se adună cele mai variate teorii despre cine instalează și apoi îndepărtează aceste statui metalice, dar mâna extraterestră nu este exclusă. Până în acest moment nu există certitudini. Doar multă curiozitate pentru o poveste incredibilă care încântă mii de oameni de pe un continent pe altul.

Primul monolit a fost reperat de operatorii din cadrul Departamentului de Siguranță Publică din Utah în timpul unei misiuni de rutină în partea de sud-est a statului SUA. În timp ce supravegheau  zona  din Munții Stâncoși, au dat peste structura metalică abandonată din mijlocul deșertului. Dar cine a pus-o acolo? Și de ce? Și mai ales, unde a dispărut? Descoperirea datează din 18 noiembrie, dar până pe 27 el dispăruse deja.

Citește și Povestea celor doi gemeni care se îmbrățișează în burta mamei

Mai trec câteva zile și un nou monolit, puțin mai înalt decât celălalt (aproximativ 4 metri) și acoperit cu semne sferice, apare „magic” pe dealul Batca Doamnei din nordul României. Primarul orașului local Piatra Neamț, Andrei Carabelea, a scris pe Facebook:

”Zilele acestea orașul nostru este din nou în atenția lumii, și de data aceasta nu e nimic de groază, nimic înfricoșător. Sau cel puțin, nu este motiv de panică pentru cei care cred că mai există viață în univers.
Piatra Neamț găzduiește un obiect misterios.
Presupunerea mea este că niște adolescenți extratereștri, obrăznicuți și teribiliști, au plecat de-acasă cu OZN-ul părinților și au început să planteze monoliți metalici prin lume. Mai întâi în Utah și apoi la Piatra Neamț. Sunt onorat că au ales orașul nostru. Aș fi apreciat mai mult gestul lor îndrăzneț dacă ar fi respectat regulile și ar fi urmat pașii legali pentru obținerea autorizației de construire. Vom încerca să lămurim situația juridică a monolitului și să îi descoperim pe neobrăzați. Vom fi totuși toleranți cu ei dacă noul obiectiv va atrage mai mulți turiști.
Dincolo de teoriile conspirației care pot fi tentante, aș vrea să vedem această întâmplare ca pe o dovadă în plus că orașul nostru este special. Pentru pământeni și (poate) nu numai 😁”

https://www.facebook.com/A.Carabelea/posts/2817143988566408

 

Fie că este vorba lucrările artiștilor terestre sau fanii regizorului Stanley Kubrick ( monolitul care seamănă cu cel din scena „2001: A Space Odyssey“), fie că este o glumă sau un experiment social, sau chiar un mesaj din spațiul cosmic, singura certitudine este că nimic asemănător nu se mai văzuse vreodată. Și probabil, misterul este încă departe de a fi rezolvat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.