Misterul micuței Rosalia, cea mai frumoasă mumie din lume | VIDEO

Numele ei este Rosalia Lombardo și este considerată cea mai frumoasă mumie din lume. Trupul fetei care a murit la vârsta de doi ani în 1920,  este păstrat într-o cutie de sticlă în interiorul catacombelor Cappuccini din Palermo, în capela Santa Rosalia.

Rosalia este considerată cea mai frumoasă mumie din lume, deoarece, la un secol după moartea ei, chipul a rămas intact. Copila pare că doarme într-un somn etern. Un mister pe care mulți au încercat să-l deslușească. Întreținerea corpului în timp se datorează unei anumite tehnici de îmbălsămare adoptate la vremea respectivă de Dr. Alfredo Salafia. Tatăl fetiței, un nobil sicilian, s-a dus la  îmbălsătorul din Palermo, care a reușit să obțină rezultatul incredibil de conservare.

Olanda: posibilă transmisie de coronvirus de la nurcă la om!

Denumită și „Frumoasa adormită din Palermo” a uimit o lume întreagă cu chipul ei senin și buclele aurii. Cu părul strâns cu o fundiță de culoare aurie acestă fetiță care a murit acum 80 de ani parcă doarme.  O fetiță cu chip de înger  și privind-o, parcă ne-am aștepta să se trezească în orice moment.

Sursa: Comunicare24.it

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.