Misterioasa boală care a lovit India: o victimă și sute de spitalizări

Statul sudic Andhra Pradesh a fost afectat de o boală misterioasă. Simptomele includ vărsături, greață, usturături în zona ochilor și convulsii. Guvernul exclude contaminarea apei.

O persoană și-a pierdut viața și aproape trei sute, inclusiv zeci de copii foarte mici, au fost spitalizați în Eruru, în statul Andhra Pradesh, în sudul Indiei, în weekend doar din cauza unei boli  încă nu a fost identificată . Medicii nu au putut identifica originea bolii. Simptomele includ greață, vărsături, usturături ai ochilor, convulsii epileptice până la pierderea cunoștinței. Medicii indieni au declarat pentru ziarul The Indian Express că „majoritatea copiilor care încep să vomite și se plâng de usturături la ochi se îmbolnăvesc”. Toți pacienții au dat rezultate negative la coronavirus.

Citește și Ministrul indian se vaccinează împotriva coronavirusului: pozitiv după o lună

Chandrababu Naidu, fost guvernator și lider al opoziției din Andhra Pradesh , a scris un post pe Twitter că este posibil ca apa contaminată să fie cauza bolii și a cerut declararea stării de urgență. Cu toate acestea, ministrul sănătății, Alla Nani, a exclus că este vorba de poluarea aerului sau a apei și că este vorba despre dengue sau chikungunya, infecții endemice din zonă, deoarece au fost efectuate verificări în zonă.

Covid a lovit puternic Andhra Pradesh, al treilea stat cel mai afectat din țară, cu peste 800.000 de pozitive, în timp ce India este a doua țară din lume după numărul de infecții.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://indianexpress.com/article/india/150-fall-ill-in-andhra-pradesh-officials-suspect-water-contamination-
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.