Miss Iran a fost blocată pe aeroportul din Manila timp de 12 zile: „Dacă mă întorc în țara mea, mă omoară”

Miss Iran a fost blocată pe aeroportul din Manila timp de 12 zile: „Dacă mă întorc în țara mea, mă omoară”

Bahareh Zare Bahari, regina frumuseții iraniene, se află pe aeroportul internațional din Manila de două săptămâni, susținând că riscă să fie ucisă dacă va fi repatriată. Potrivit femeii, care solicită azil politic în Filipine, Teheran intenționează să o elimine din cauza criticile sale împotriva guvernului.

Bahari a locuit în Filipine de cinci ani, când a ajuns în țară pentru a studia stomatologia , dar a fost oprită de autorități în urmă cu 12 zile la întoarcerea dintr-o călătorie în Orientul Mijlociu, a anunțat Departamentul de Imigrație într-un comunicat Filipinez. Ea este căutată prin Interpol în urma unei solicitări formulate de Iran în 2018.

Un crucifix a devenit „o arma letală”: o fiica i-a fracturat craniul mamei sale

Bahari, care a participat de recent la concurs de frumusețe Miss Intercontinental, care a avut loc în Manila, este convinsă că, dacă se va întoarce în Iran, și-ar risca viața datorită sprijinului acordat lui Reza Pahlavi, fiul cel mai mare din exil al lui Mohammad Reza Pahlavi și celei de-a treia soție a lui Farah Diba. Femeia a spus că a expus o imagine cu Pahlavi, împreună cu un steag al fostei monarhii iraniene, în timpul concursului, afirmând că „a încercat să fie vocea poporului meu”.

Intervievată prin telefon de CNN în aeroportul internațional Manila Ninoy Aquino, unde se află, femeia a declarat că la 17 octombrie i s-a refuzat intrarea în țară la întoarcerea din Dubai și că de atunci ea a cerut azil . Potrivit CNN, aceștia o acuză agresiune   în orașul Dagupan (nord), acuzații pe care Bahari le neagă ferm și pe care  le-a numit „o mare minciună” inventată pentru a o forța să se întoarcă în Iran.

CNN a contactat și Interpolul dar au  refuzat să comenteze acest caz.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.