NASA, misiunea SpaceX: omul se întoarce în spațiu la 9 ani după Shuttle

Compania spațială privată americană Elon Musk SpaceX va lansa miercuri 27 mai doi astronauți ai NASA la Stația Spațială Internațională. Acesta este un zbor de testare NASA care, însă, va prezenta o companie privată pentru prima dată. Însuși președintele Donald Trump va călători la Kennedy Space Center din Florida pentru a participa la lansare.

La 16:33 miercuri, SpaceX Falcon 9 va decola din Kennedy Center cu capsula Crew Dragon. La bord vor fi Bob Behnken, 49 de ani, și Dug Hurley, 53 de ani, expert în călătorii în spațiu. Atracția la Stația Spațială Internațională este așteptată după 19 ore de zbor. Astfel, omul  va reveni în spațiu după nouă ani de la ultima dată, la 8 iulie 2011, când Shuttle Atlantis a închis sezonul lung al celebrei navete, care a durat aproape treizeci de ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.