Misiune imposibilă: un fizician din Marea Britanie a descris sfârșitul lumii

În cele din urmă, soarele va exploda și tot ce a mai rămas din steaua noastră magnifică va fi brățară mică, ușor strălucitoare, spune fizicianul Brian Cox

Pământul probabil nu va trăi până la acel moment. Și dacă o va face, va fi sub formă de pietre uscate, arse, care vor asista la agonia soarelui pe moarte, a explicat profesorul britanic de fizică Brian Cox. Când se va întâmpla sfârșitul lumii și ce va fi, a declarat omul de știință programului BBC „Wonders of the Universe”.

Soarele este ceea ce dă viață planetei noastre, dar aceeași stea ne poate ucide pe toți. Din păcate, nu îmbătrânește, astfel încât probabilitatea exploziei sale crește doar în fiecare an. Soarele a rămas neschimbat timp de patru miliarde de ani. În fiecare secundă arde 600 de milioane de hidrogen în heliu. Această energie solară este fundamentală și viața Pământului.

Potrivit lui Cox, când hidrogenul se usucă în interiorul Soarelui, va începe etapa finală a vieții stelei, iar acest lucru va fi dezastruos pentru Pământ.

„Soarele nu se va stinge. Când steaua rămâne fără combustibil, nucleul său va începe să se extindă rapid. Căldura suplimentară care va fi eliberată în timpul procesului va face ca straturile exterioare ale Soarelui să se extindă. Pentru că acesta va fi sfârșitul planetei noastre: toate ființele vii vor pieri sub lumina incinerată ”, a spus fizicianul.

Citește și Profeția lui Anand: „Nouă catastrofă va lovi lumea între decembrie și martie 2021”

„Treptat, planeta noastră va deveni mai fierbinte iar în cele din urmă, existența întregii vieți va deveni imposibilă”, a descris fizicianul ca fiind ultima zi de viață pe Pământ.

După ce nucleul solar se va prăbuși, căldura suplimentară pe care o generează va determina extinderea straturilor exterioare ale Soarelui iar aceasta va arde Pământul. Catastrofa va avea loc peste aproximativ un miliard de ani. Apoi Soarele va deveni ca o biluță roșie: va fi etapa finală a vieții stelei.

În șase miliarde de ani, Soarele va exploda, aruncând o cantitate uriașă de gaz și praf în spațiu, formând o nebuloasă gigantică, a explicat profesorul.

Este puțin probabil ca omenirea să poată opri acest proces, astfel încât singura mântuire posibilă este exodul către alte planete.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.