Miresele copile: Theresa, femeia care a anulat 3500 de căsătorii

În jur de 12 milioane de copile sunt  forțate să se căsătorească în fiecare an, un fenomen pe care Unicef ​​îl denunță de ani de zile.

Un sondaj efectuat în 2012 arată că în Malawi, una dintre cele mai sărace țări din lume, mai mult de jumătate din populația feminină s-a căsătorit înainte de vârsta de 18 ani. Din păcate, sărăcia determină familiile să creadă că nu pot face altfel, deoarece, oricum, recompensele economice care decurg din căsătoria copilului sunt, de asemenea, foarte mari.

Dar, din moment ce cea mai mică dintre cei 12 frați, Theresa Kachindamoto, a devenit lider într-un sat din Malawi, multe lucruri s-au schimbat. A reușit să anuleze 3500 de căsătorii și a trimis fetele la școală. A primit amenințări cu moartea, dar Theresa nu s-a speriat și a continuat lupta.

Citește și  Apocalipsa din Australia: jumătate de miliard de animale au fost ucise de incendii

“Consider că căsătoria copilului este o tradiție veche și periculoasă pentru copii și pentru satul meu – a spus Theresa – este împotriva drepturilor omului, în special a dreptului la educație.  Nu mă interesează, putem să vorbim cât vrem, dar aceste fete trebuie să se întoarcă la școală. Educarea fetelor, educarea întregii regiuni … educarea lumii ”

 

În 2018 a câștigat Premiul Navarra pentru solidaritate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.